Headerbild

Tidigare konvent

Kanotkonvent 2022

Även 2022 påverkades av pandemin och fick skjutas fram och planeras om till 18-20 mars.Nedan hittar ni några av presentationerna från helgen: 

Tränarkonventet

Friluftsspåret

Föreningsspåret

Kanotkonvent 2021

P.g.a. pandemin hölls en digital träff med annorlunda upplägg istället för ett fysiskt konvent.

Kanotkonvent 2020

Kanotkonvent 2020 innehöll fyra huvudträffar; SKF:s Tränkarkonvent, Tävlingsarrangörsträff Slätvatten, Kanotslalomkonferens och Friluftsliv & Rekreation. 44 olika pass erbjöds under helgen för fler deltagare än någonsin. Nedan hittar ni ett antal av presentationerna från helgen.

Kanotkonvent 2019

Premiär för "SKF:s Kanotkonvent" med tre huvudträffar och mängder av valbara pass. Som mest genomfördes fem parallella spår under helgen som återigen lockade rekordmånga deltagare.

SKF:s Tränarkonvent 2018

2018 års Tränarkonvent gick av stapeln 20-21 januari på Bosön med rekordmånga deltagare som tillsammans bidrog till en härlig och psotiv stämning. Några av presentationerna:

2017, 13-15 januari, Bosön, Stockholm

En välfyllld helg som startade redan fredag kväll med en träff för Unga Tränare och sedan fortsatte med både SKF:s Tränar & Ledarkonvent och Tävlingsarrangörsträff för Slätvatten. Nedan hittar ni helgens olika presentationer och annat material.

2016, 16-17/1, Stockholm

Anna Bjerkefors och Johanna Rosén föreläste om biomekanik, vikten av rörlighet och funktion både ur ett teknik- och effektivitetsperspektiv men även ur ett skadeperspektiv. Dels utifrån deras egen forskning när de på uppdrag av ICF tagit fram ett klassificeringssystem för Parakanot men även utifrån en sammanfattning av internationell forskning. Ta del av deras presentation här:Kajakpaddling ur ett forskningsperspektiv. De hänvisade även till en forskningsartikel på området "Axelsmärta i samband med slätvattenpaddling" av Anette Johansson m.fl som ni kan ta del av här.

Tommy Karls och Charlotta Åkerblom blandade kortare föreläsningsinslag med en hel del gruppuppgifter och även lite teaterinslag på området ledarskap och prestationsklimat. Deras pass byggde framförallt på de gruppövningar som genomfördes men de de bilder de backade upp med hittar ni här.

Bo Berglund rundade av lördagen med ett pass om Antidoping, ni hittar hans presentation här: Nationellt och Internationellt Antidopingsarbete.

Mikael Mattsson fick tre timmar att kännas som en när han föreläste på temat optimal träningsplanering. Ni hittar de bilder han byggde sin presentation på här.

Mats Johansen presenterade Kanotgymnasiets verksamhet, där han bl.a. lyfte fram "Ungerska hjulet" som en del av deltagarna sen frågat efter, så vi lägger ut det här: Ungerska Hjulet. För mer information om KG och kontaktuppgifter till tränarna, se här

2015, 31/1-1/2, Stockholm

Anna Frohm, Anna Åberg och Linda Nilsson bjöd på en givande dag med fokus på Hel och Frisk - Funktionell Träning med inriktning mot Skulder- och bålstabilitet samt rörlighet och styrka.

Forskning och skadeförebyggande arbete 

Göran Kenttä, Anders Ekstrand och Cecila Åkersdotter lotsade oss genom en dag med inriktning mot Idrottspsykologi i vardag och vid mästerskap.

Motivationsklimat, Samtal inom idrotten och Hållbart ledarskap