Headerbild

SKF och GIH i spännande projekt!

2016-04-29 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Igår träffades SKF och forskare från GIH för ett inledande möte kring ett projekt runt teknik och teknikutveckling i första hand men i förlängningen även kopplat till träning, tester och skadeförebyggande arbete.

Via RF Elitstöd har SKF fått beviljat medel för att, tillsammans med GIH, bedriva ett utvecklingsarbete. I ett förstaläge riktas fokus mot teknik, teknikanalys och teknikutveckling för att sedan även kopplas mot träning, uppföljning, testverksamhet och skadeförebyggande arbete. Det praktiska arbetet kommer att kretsa runt grenarna Sprint och Parakanot men även övriga grenar lär ha nytta av arbetet med, och resultatet av, det arbete som nui dras igång.

Igår träffade tre personer från SKF de tre forskarna vid GIH som kommer att arbeta med satsningen.

SKF_GIH
En inledande träff genomfördes igår på GIH i Stockholm med att dra upp riktlinjer inför kommande satsning.
Eva Berglund-Lindbäck, SKF, Anna Bjerkefors, GIH, Hans Rosdahl, GIH, Anders Danielsson, SKF och sittande Dag Johansson, SKF och Johanna Rosén, GIH

En av dessa är Johanna Rosén som nyligen fått en doktorandtjänst inom Parakanot vid GIH (som vi skrivit om tidigare). Tillsammans med Anna Bjerkefors ingår hon i ICF:s arbete med klassificering av Parakanotister. Även Bjerkefors ingår såklart i GIH-gruppen som nu kommer att jobba inom satsningen. Johanna och Anna deltog på årets Tränar- och Ledarkonvent där de presenterade en del av det jobb de hittills gjort inom Parakanot, med bl.a. tester både på parakanotister och icke-parakanotister.

Den tredje aktuella forskaren från GIH är Hans Rosdahl som har mångårig erfarenhet från kanot, dels som aktiv C-paddlare (börjar bli några år sedan nu) och dels som forskare med fokus på teknikanalys och teknikutveckling. Han kommer inom ramen för satsningen bl.a. att fortsätta utveckla de tekniska hjälpmedel han arbetat med tidigare med kraftmätningar för att öka förståelsen kring en optimal paddlingsteknik.

Satsningen är nu igång och de tre GIH-forskarna kommer i nästa steg att samla en mindre grupp med hög teknikkompetens för att presentera några grundidéer men framförallt lyssna av för att göra arbetet och kommande resultat så praktiknära som möjligt.

Mer information och nedslag i projektets arbete kommer att göras kontinuerligt.