Headerbild

Uppskattat kanotfritids med Mälarpiraterna

2017-12-04 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

I samarbete med Upplandsidrotten arrangerar Kanotklubben Mälarpiraterna ett uppskattat Kanotfritids i Sigtuna. Ett bra tillfälle att visa upp sporten och rekrytera fler barn och ungdomar!

Ett bra tips för att sprida kanot till fler hämtas från Mälarpiraterna i Sigtunga som arrangerar "Kanotfritids"  i samarbete med Upplandsidrotten. 30 elever får prova på kanot under tre veckor, uppdelade i tre grupper om tio elever i varje grupp, alltså tre gånger i veckan under tre veckor.

Vi använder polokanoter med stora bumprar eftersom det är svårt att styra och komma rätt i början, man kommer i vägen för varandra, kör på varandra och kör på kanten av bassängen. Alla är oerhört positiva, glada och det är med rosiga kinder och glada blickar som de går från bassängen och hojtar: “Vi ses nästa vecka igen”. Eleverna går i årskurs 2 och flera av dem kan inte simma, flytväst är givetvis ett måste. 

Eleverna kommer åkande med buss från fritids och äter mellanmål innan man går in i simhallen. Två fritidsledare följer med varje gång och ser till att de byter om, duschar och är redo för dagens uppgift.

Klubben står såklart för paddlingen, en sitter i bassängen i kanot hela tiden för att ge råd och tips och att verksamheten flyter på. Vi använder endast halva bassängen så det är viktigt att ha koll så ingen kör på simmarna på den andra halvan. En är på land och sköter om att tömma kanoter för de som har gått runt och simmat.


Full fart på vattnet när Mälarpiraterna kör Kanotfritids!

Från början är ju alla pirriga och undrar om det är svårt. Flyter kanoten? Vad gör man om man går runt?. Det är många funderingar innan man har satt sig i. Efter 20 min är alla hämningar borta och man har förstått att det är jätteroligt att välta kanoten.

- Vi har ju turen att hålla till i ett bad där de ansvariga tycker det är viktigt att barn rör på sig så de ställer upp till 100 %, förklarar Kerstin Öberg i klubben.

- Det är underbart att efter en timmes hårt jobb (tömningarna är helt klart tunga styrkepass) få så mycket positiva och lyckliga barn som bara måste göra en gruppkram innan man måste åka tillbaka till FritidsDetta är en så positiv upplevelse även för oss ledare, att jag verkligen hoppas att fler kan få denna möjlighet, avslutar Kerstin.

Bra tips till fler föreningar! Kontakta gärna er distriktsidrottsförbund för att diskutera vilka möjligheter som finns för just er klubb.