Headerbild

Nytt datum: Lekande Kanot på webben den 30-31 maj - anmälan öppen!

2020-05-08 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Den 30-31 maj bjuder SKF in till den grundläggande ledarutbildningen "Lekande Kanot". Max antal deltagare? Obegränsat!

Kanotverksamheten så som den var planerad inför säsongen har såklart fått sig en rejäl törn i och med pågående coronakris. Däremot är paddling en ypperlig aktivitet i dessa tider och runtom i landet rullar verksamheten på. Klubbar och kanotister anpassar sig efter rådande rekommendationer och här och där dyker nyskapande aktiviteter och initiativ upp som motiverar och inspirerar.

Även utbildningsverksamheten har i stora delar begränsats i och med coronaviruset. Det vill vi nu råda bot på genom att, för första gången någonsin, bjuda in till Lekande Kanot i en webbaserad tappning - välkomna!

Vad är Lekande Kanot!?

Lekande Kanot är SKF:s första Tränarutbildning, den är grenöverskridande och ger dig grundläggande kunskaper för att kunna vara ledare. Målgruppen är nybörjare upp till grön nivå inom Paddelpasset, med särskilt fokus på barn i åldern upp till 12 år. Lekande Kanot bygger på innehållet i modulerna Teknikens Grunder A, Träningslära A, Tillämpat Ledarskap A, Säkerhet A samt Miljökunskap A. Under Lekande Kanot uppmuntrar vi till att testa och få en inblick i så många grenar/kanottyper som möjligt ur SKF:s breda verksamhet, en bredd som utgör en styrka för att locka fler till kanot och även för att behålla så många som möjligt så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.

En del av Tränare 1

Lekande Kanot är den kanotspecifika delen av "Tränare 1" i förbundets utbildningsstruktur. Utöver Lekande Kanot består Tränare 1 av SISU Idrottsutbildarnas utbildning "Introduktionsutbildning för Tränare" samt HLR.

Introduktionsutbildning för Tränare (webbutbildning, ca 3 h)

Svensk idrotts Introduktionsutbildning för Tränare anordnas av SISU Idrottsutbildarna och är en renodlad webbaserad utbildning. Kursen ger dig en grund att stå på inom allmänna, idrottsöverskridande områden för att börja din resa som en trygg barn- och ungdomsledare. Ledarskapet hos våra tränare är en avgörande del, därför är SISU:s utbildningar en stor styrka inom svensk idrott. Denna utbildning utgör förkunskapskrav till Lekande Kanot.

Du hittar utbildningen här: Introduktionsutbildning för Tränare.

HLR

Med denna utbildning vill vi trycka på vikten av att alla våra tränare har grundläggande HLR-utbildning om olyckan är framme. I vanliga fall rekommenerader vi SKF:s utbildning "Första Hjälpen för Kanotister" eller lokala/regionala utbildningar via SISU Idrottsutbildarna där HLR ingår men under rådande omständigheter vill vi uppmärksamma SISU:s webbaserade utbildning på området. Ni kan genomföra denna utbildning hemma i klubben tillsammans med en utsedd lärgruppsledare. Ta del av informationen på webbplatsen och genomför lärgruppsplanen tillsammans så får ni en grund att stå på!

Webbaserad Lekande Kanot - upplägg och genomförande!?

Upplägget kommer att kräva både en viss självdisciplin samt flexibilitet hos var och en av deltagarna, men vi tror att det kan bli en riktigt bra utbildningshelg!

  • Samtliga teoripass kommer att hållas live på webben, tillgängliga för samtliga anmälda deltagare, material kommer att skickas ut i förväg.
  • De praktiska passen kommer att genomföras på deltagarnas respektive hemmaklubb utifrån ett detaljerat fastställt upplägg.
  • De olika gruppmomenten kommer att genomföras antigen i mindre grupper på deltagarnas respektive hemmaklubb eller i mindre grupper på webben.
  • De individuella uppgifterna kommer att genomföras av respektive deltagare på den plats hen befinner sig, avstämning kommer att ske i mindre grupper antigen på deltagarnas respektive hemmaklubb eller i mindre grupper via webben.
  • På varje klubb som har deltagare på utbildningen kommer 1-2 st ansvariga att utses. Dessa kommer att ansvara för att utbildningen går framåt, att de praktiska passen genomförs enligt plan och att klubben vidtar de åtgärder som är nödvändiga för att följa gällande rekommendationer. Beroende på antal deltagare från respektive klubb, samt klubbens lokala förutsättningar (ex. storlek på lokal) kommer olika åtgärder behöver vidtas på olika ställen.

Anmälan och kostnad

Anmälan görs här: Anmälan, Lekande Kanot 30-31 maj

Utbildningen kostar 750 kr/deltagare. SKF-ansluten klubb får ett bidrag på 500 kr/deltagare.

Kontakt

Dag Johansson, dag.johansson@kanot.com